« Почетна страна | Комплекси, комплекси.. » | Феноменот „Мираж“ » | Наташа Беквалац - агејн! » | Приватен паркинг » | Соблечи ја Парис Хилтон » | The Alternative Dictionaries » | Душкалото започнува со душкање... » 

четврток, ноември 03, 2005 

Mozilla Firefox - сега и на македонски јазик

Mozilla Firefox е слободен, open-source и меѓу-платформски веб прелистувач за Windows, Linux, MacOS X и други оперативни системи.

Тој е мал, брз и лесен за користење, и нуди многу предности во однос на другите веб прелистувачи, како на пр. прелистување со табови и способноста за блокирање на скокачките прозорци.

Прочитајте ја целосната листа со особини или преземете ја Mozilla Firefox 1.0 веднаш. Дознајте зошто луѓето насекаде преминуваат на Firefox.

Имам ја бате Мозила (1.06 , англиска верзија). Чув дека има некој мали багој и секјурити пропусти у оваја везија, па требе да гу стаем ноата верз. 1.07 . Ќе стаемо и МК верзија. Дали знаеш аљ може на англ. верз. да се достае превод за да стане МК :) или па мора да да гу инсталирам као целосно МК? Тенкс унапред ако одговориш, а ако не - една Мозила помало на македонсќи. :)))

Само направи апдејт на англиската верзија со македонска.. Мора да инсталираш комплетна верзија локализирана на македонски.. Мислам дека не постои превод датотека.. Поздрав!

Објави коментар

Мета-душкало

  • Јас сум Душкало
  • Од Вратница, Macedonia (FYROM)
  • Душкало, невидено, најголемо, безобразно, најбезобразно на свет...
Мојот профил

Блогови

Статистика

Firefox

Контакт

Синдикат (чика Стојче)

Голема благодарност до Ветеринарната Станица „ТЕАРЦЕ“ од Теарце, која врши вакцинација на Душкалото!
Напојувано од Блоггер
и Блоггер Урнеци,
и душкалата од
Радио КИСС - Тетово!