« Почетна страна | Mozilla Firefox - сега и на македонски јазик » | Комплекси, комплекси.. » | Феноменот „Мираж“ » | Наташа Беквалац - агејн! » | Приватен паркинг » | Соблечи ја Парис Хилтон » | The Alternative Dictionaries » | Душкалото започнува со душкање... » 

среда, ноември 30, 2005 

Душкалница

И коначно она што свите га очекуавте...
Душкалницата започна да работа у пуна пара.
У последниве некољко недеље Вашето омилено душкало ѓи издушка следниве ствари:

- Косто Ченѓија гу омужи и .....
(Ова душкање е избрисано, пошто таќе беше потражено.)

- Дали е на видик Вратничко-америчка веза?
Ќе видимо.
Вратничкото фраериште Драган Чварка и Марина, наша печалбарка преко големата бара (Америка бир) коа е сеа у Вратница, се договориле да глеав филмчиња касно навечер. И било што биднало, галиба ништо не биднало. :))
Глеале само музичќи спотој и цртани, пошто поголемото братче на Драгана, Неше, претходниат д’н му ѓи дало свите „акциони филмој“ (Икс Икс Икс, Икс Икс Ипсилон, Икс на квадрат) :) на некој другар од Лазарополе.
Пази Драган! Марина не седи мирно. Ако не со тебе, гледа филмој со едно твое другарче од Попчео. :))

- Петко Џарпа се проби на второ место на листата „Најрашетан чуек у Вратница“ (у шетање по вратничќите маала). :))
Само за „Душкало(точка)блогспот(точка)ком“ изјави:„Можем ја и боље.“
Како за информација: првото место у шетање за сега га држи едан од Степановци.

- Васе Миски му брчкал нешто Атљету Бучка у саатат за мерење струја. Овја га подбрал со прут по пљеќите и му нанел опекотине од прв степен. :)))
Васко не би бил тоа што е, ако не се снашал. Га прерипал ѕидат према Јордана Моле (Чрч) и спасил глава.

- Ивицу Чабур му се јавуале по телефон некој Вратничани што живив по Америка. Му се закануале дека ќе га шишав до коска (и горе и доле ) :))) ако не се кажуа дека е Србин. Ивица казал све у полиција, и преко некој канали (Интерпол, Интертрејд, ЦИА, МИА) успеале да ѓи најдев нашиве печалбари. Као казна ем забраниле да идев на шаори цела една година.

- Нене (Шоте мали) и Љаљо (Радослав Пикси) са едни од поредовните играчи на спортска прогноза у Вратница.
До сеа имав добиено 340 денара у 2002-ра година, и 5-6 заводливи погледа од таја што работа на шалтер у кладилницата (нормално за да и по некој д’н па убацив некоа пара у каса). :))

- Дане Буцо (Јувка) се заљубуал.
Детево наше учи у Тетоо и има часој со дечица од разни националности. Часат по „Уставно Право“ не му е баш омилен, па само се шути наоколо за тија 45 минута. Таќе шутејќи се, ем се сретнале погледите со едно буличе, Мирлинда од Пршовце. Сеа заедно путуав за дома.
Дали ќе има нешто појќе - ќе видимо.

- Милан Шутка е „смрт“ за игре, компјутерсќи. До сега има одиграно преко 2000, од различни жанрој и поджанрој.
Од полицијата што е лоцирана у Вратница га викнале да ем биде инструктор у следниве операцие:
- стратегија при напад у ноќ со млада месечина
- постаљане шатор на ќирамиде под агол од 45 степена
- начин на криење куршуми кад си гол ка пиштол

- Сушан период за Вратничќите фраери. :(
Како што издушкав, само Тони Ангар и Мире Шофер се греев у пазуете на нивните љепши половине. Останатите горе-доле чекав бољи времиња, осим разбира се ЕМ СИ Диџеј Веки, кој е у свако време опкољен со пљот дејќе. :))

- Едан дел од Вратничани очигледно дека гадно наебале. У месна дошло писмо од Америка. У истото пишуа замислите никој друѓи него самиат Арнолд Шварценегер.
Он (као селоначалник на држаата Калифорнија) под итно тражи од месниат одбор на Вратница:
- свите Вратничани што самоиницијативно га зеле името Калифорнија као име на делат у Вратница дека живив - да се одречев од украденото име СМЕСТА У МЕСТО!
- да потпишев дека ќе учествуав у наредната прецедателска кампања у Америка и тоа како носачи на људи од дома до гласачкото место на ушка
- да ем се удрив по 20 „заушќе“ и 10 клоце, за да не брчкав друѓипута дека не ем е местото

- Саше Антиќ се замисљуа дека е најбољи возач у нашиав крај. Ипак фактите друго кажуав. До сеа има ликвидирано: 2 зајака, 3 гугутќе и едан просар. Не е фер за фауната бе бир!

- На свите ем е добро познато дека Горан од Печалиште е најдобар од целиав крај кад е у прашање „стој на руќе“. Летоска имал останато да виси ка висменца 3 саата, 47 минуте и 3 секунде. :)
Се збори дека д’нојве Жаре Жабац (Дешо) му га соборил рекордат дури за 29 секунде. Не се знае дали рекордат ќе му биде заведен као валидан, пошто излеа мало га придржуал другар му Цезар. :)

- Коце Прдле се валел у дуќан:„Још можем да гу водим задругата у Вратница.“ Тоа е она што га казал, а она што га мислел у глава било и:„... али ми фалив коњи што само ќе рмбав, а ја ќе свиткам кур и ќе шетам на релација Вратница-Нераште“.

- Маки, познат и како Стив Брмен, е у фаза на с’бирање мафијашка клапа. Ќе работав у појќе области, али најважни ем са: с’бирање арач од поачите од Србија што поев у кафиќат од Румпулу, млатење деца зош не ѓи слушав својте дома, и удирање чврѓе на пензионерите кој недовољно ѓи греев клупете у средсело.

Тољко за сеа. Набрго доаѓам со још „материјал“. :)
Со овја пост организирам и наградна игра.
Тој што прв ќе каже (овде у коментарите) на кое душкање се однесуа сликата погоре, добија можност да му издушкам нешто за кое и да било лице од Вратничќиав крај, па ај да речемо може и до Тетоо. За подалеко немам концесија. :)))
Навали народе!!!

Интересно.... Не се љутим што си ме издушкал и мене,само си забраел да напишеш дека сам гаѓал и со чатал.Пријатно!!

Deka si be Duskalo? Gleam i citam deka si rabotal dosta u prosliav period. Bravo, bravo, dobri duskanja imas.
Ipak ima edna falinka u "slucajat" za mene. Do sea imam samo edan zajak prevrteno. :)) I ja zalim za toa, ali samiat dojde u susret nenajaven. Kako i da e, dobra corba izleze od nega. ;)
Pozrav, i dale ce te citam. Interesan si i zatoa ti aknav linkoj i na 'VR.5u' i na mojat blog. Ciao!

не каки бе

Не каким ја него душкам. А, тебе ’Анонимус‘ ти издушкав смрдлеј чорапе. Одма преобуај се скотињо една!!! :))))

Dragi Duskalo!
Super si za Reci-Klepalo.Samo pokojni Stevo Janic ,bio je daljeko bolji od tebe!Veljika je steta sto nista nije ostalo zapisano,od Njegovih kazivanja.Pokojni Janic bio je i ostace ,kao najveci Vratnicki propovedac Vratnickog mentaliteta.Al Pokojni Janic Bese i VELIKI SRRBBIINN! Bog nek mu dusu prosti.Hvala na svemu Janicu.

Фала за пофалбете.
Ќе глеам да не разочарам и понатамо. ;)
Иначе у везе Стевота Јаниќ у право си. Сварно беше весељак и голем заебант.
Што се однесуа до негојте финте и смешќе, можеш да прочиташ на веб сајтат на mysticAL - http://www.1225-Vratnica.com (рубрика „Веруале или Не“). Голем дел од приказњете тамо са по кажуање на покојни Стево. (Л’ка му земја.)
Поздрав, и па наврати наамо! ;)

Duskalooo!
A,be Ti em obeca na iskompleksiranite preko bara da em ga prevedes Tekstat od engleski na vratnicki ,nemoj molimte ,zasto oni ne ucele resavska skolo kako ti.Ja bi Ti rekal da sedis so tvojeto duskanje pod opas i da ostanes rekla kazqala tue si dobar .Se gleda da ti ne mozes da meris m>>a,so tija od preko bara,Eklipsu mu ga iscepia gzeto pa nemoj i tebe.

Анонимус!
Не си јасан бир.
Кој текст требало да се преведе?
Коа бара? Локва Коеќеска? :)
Не ти наседнуам ја на политичќи, национални финте. Мене ме занима само душкањето.
И молимте немој со закане, дан ти ѓи крпив после дома пантолонете. :))

Ошло вам Косово

Васе инкасантот рипа преку ограда кој бегал.

Е да му ебем.. сум се ваљал од смеење. Дај уште, за уште да се смеемо.

Си се ваљал од смеење, а machpex? ;)
Таќе требе.
Спреми се убоо, пошто набрго доаѓам со тазе душкања.

Zdravo!

Praem nov humoristican sajt povrzan so Vratnica.
Temete ni sa slicni, pa rekov da razmenimo linkoj.
Ako si zainteresiran prati mi pismence.

Sase
---
Vratnizza - Vratnica Pizza Club

Честито сајт!
Има стаено линк до Vratnizza.
Очекуам и ти да стаеш при тебе.

Fala za sorabotkata.
Sea smo povrzani. :)

Објави коментар

Мета-душкало

  • Јас сум Душкало
  • Од Вратница, North Macedonia
  • Душкало, невидено, најголемо, безобразно, најбезобразно на свет...
Мојот профил

Блогови

Статистика

Firefox

Контакт

Синдикат (чика Стојче)

Голема благодарност до Ветеринарната Станица „ТЕАРЦЕ“ од Теарце, која врши вакцинација на Душкалото!
Напојувано од Блоггер
и Блоггер Урнеци,
и душкалата од
Радио КИСС - Тетово!